Industriudstillingen 1888

I 1888 var København på den anden ende. Byen lagde jord til en stor nordisk industri-, landbrugs- og kunstudstilling, der blev besøgt af mere end 1,3 millioner gæster hen over sommeren. I området omkring Tivoli kunne gæsterne opleve imponerende dampmaskiner, et mejeri i funktion, ballonopstigning og tungdykkerdemonstration. De kunne prøve at telefonere og beundre det elektrisk lys. Eller bare gå rundt og blive overvældet af udstillingernes mangfoldighed.

I hovedbygningen af træ var der især udstillet kunstindustrielle produkter som varerne fra de danske porcelænsfabrikker. Mændene bag udstillingen tænkte nemlig, at det var på det område, Danmark for alvor kunne konkurrere med udlandet i fremtiden. I de øvrige bygninger kunne man blandt meget andet opleve alskens produkter fra tændstikker og konserves til øl, korsetter, klaverer og hestevogne.

En fantastisk fotosamling

Alle fotografierne fra udstillingen i 1888 findes i dag på DTU Bibliotek, fordi Industriforeningen i Kjøbenhavn, der stod bag udstillingen, havde et bibliotek, der i dag indgår i DTU Bibliotek. På denne side ser du kun et udvalg af fotografierne. Du kan søge mange flere frem ved at vælge "Fotografier" i øverste højre hjørne og søge på "1888".

Du kan se en kort film om udstillingen her. Danmarkshistorien.dk omtaler også udstillingen. Rigsarkivet har scannet en række kilder, som du kan læse mere om her.

Bøger